Sinds 1915

De Producent groeit uit van kleinschalig pakhuis tot ultra modern nieuwbouw pakhuis

De Coöperatieve Kaasproducten; vereniging tot export van volvette Goudsche Kaas onder Rijksmerk, later “De Producent” genoemd, is opgericht in 1915. De vereniging is ontstaan als gevolg van het niet tegen de handelaar opgewassen zijn van de boer. De boeren verkochten hun kaas aan handelaren welke marktconform inkochten, waardoor de boeren wel eens onder de kostprijs moesten verkopen. Door het oprichten van de coöperatie kregen de boeren een afname garantie en een vaste vergoeding voor de kazen.

Ruim honderd jaar later staat De Producent nog steeds garant voor afname en verantwoorde inkoop van de geproduceerde kaas door haar boeren.
De Producent heeft binnen de coöperatie een groot aantal vaste boeren welke onder streng kwaliteitstoezicht van De Producent kaas maken. Hierdoor heeft De Producent altijd een rijkelijk en smaakvol assortiment kazen van de hoogste kwaliteit. Door de groei van de afzetmarkt in binnen- en buitenland is De Producent uitgegroeid tot een modern en flexibel bedrijf en behoort tot de grotere Boerenkaas en Kaas van de boerderij leveranciers in Europa.

Met het oog op de toekomst en de verwachte groei in binnen- en buitenland is verdere capaciteitsuitbreiding een must. De Producent heeft daarom ingezet op een nieuwbouw pakhuis in Moordrecht en uitgebreide kwaliteitscertificeringen. Daarmee zijn we voorbereid op de toekomst.

 

Bekijk de video “De Producent 100 jaar”