Nieuwsbericht update nieuwbouw 04-07-2018

Het is bijna zover dat de kazen het nieuwe pand in mogen

Ruim 53.000 kaasplanken en de vele boxen maken de metershoge kaasstellingen compleet. Momenteel worden alle kaasplanken gereinigd. Dit wordt gedaan met behulp van een Elten lijn die dus ook al overuren draait. Er zullen twee van deze  ‘Elten lijnen’ geïnstalleerd worden om alle kaas te voorzien van plasticoat en de planken tegelijkertijd schoon te maken.

De lengte van alle kaasplanken die in het nieuwe pakhuis komen achter elkaar gelegd komt op ongeveer 90 kilometer! Moeilijk voor te stellen maar een indrukwekkend gezicht is het zeker.

De afbouw gaat gestaag door. De keukens van de kantine en op de kantoorafdeling zijn ook klaar voor gebruik. Nu wordt er heel veel schoongemaakt en gesopt en nog een keer schoongemaakt want in een nieuw pand blijft het ‘stoffig’ tot de laatste bouwer eruit is.

De vloeren zijn gestort en afgewerkt. Er is een bulktank voor de plasticoat klaargemaakt met een inhoud van 25.000 liter!!! Nu werd deze nog gevuld door een vrachtwagen die binnen gereden was. Binnenkort kan de vrachtwagen de officiële aansluiting gebruiken. Er wordt namelijk gewerkt aan een overbrugging van de sloot, waardoor het pand ook vanaf de Noordbaan, het officiële adres bereikt kan worden. Nu kan dat alleen nog vanaf de Kleine Esch.

De koelinstallatie voor het pakhuis is inmiddels ook in gebruik, waardoor het steeds meer als pakhuis aan gaat voelen. Bent u ook zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat?