Niewbouw De Producent gestart

Start nieuwbouw pakhuis De Producent

Donderdag 14 september was het zover: we vierden dat de eerste paal van het nieuwe pakhuis de grond in ging. Het druilerige weer kon de feestvreugde niet drukken. Iedereen keek hier al maanden naar uit. Naar verwachting verhuist De Producent medio 2018 naar het nieuwe pand te Gouwe Park, Moordrecht. Daarmee breidt De Producent in capaciteit uit naar een opslag van ruim 2,6 miljoen kg kaas.

De bouw van het pakhuis wordt geleid door architect RDG ontwerp en advies uit Bodegraven. HHet nieuwe gebouw biedt veel mogelijkheden voor De Producent. Door de grotere capaciteit kan De Producent meegroeien met de stijgende vraag naar Boerenkaas. Ook kan het pand volledig ontworpen en ingericht worden naar de laatste maatstaven op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid. Daarnaast is de aanrijroute voor vrachtverkeer vele malen beter dan bij de locatie aan de Kattensingel in de binnenstad van Gouda. Het nieuwe pand heeft een directe aansluiting met de A20 en A12.

Nu twee maanden verder is er al veel veranderd op het terrein. De contouren van het nieuwe pakhuis zijn al goed zichtbaar. Als het weer het toelaat kan in januari begonnen worden met het binnenwerk.

 

 
 

Bekijk de video impressie van de nieuwbouw