Start Nieuwbouw

De Producent krijgt opslag voor 2,8 miljoen kilo kaas

De Producent verhuist volgend jaar in zijn geheel naar Gouwe Park in Moordrecht. De opslag van ambachtelijke boerenkaas verdubbelt in het nieuwe onderkomen van 1,4 miljoen naar 2,8 miljoen kilo. Bewoners van de Kattensingel, waar het bedrijf nu zit, vragen zich af wat er voor terugkomt.

Bij het bedrijf, een co√∂peratie van kaasboeren, wordt reikhalzend uitgekeken naar de verhuizing, die hard nodig is.¬†“Het gaat heel goed met de boerenkaas. Het kost ons zelfs moeite om aan de gevraagde hoeveelheden te voldoen”, zegt bedrijfsleider Bart Peppelman. “De consumptie zit behoorlijk in de lift. Je ziet dat mensen weer meer geld over hebben voor goede kaas.”

Door de grote vraag naar boerenkaas is er ook meer behoefte aan opslagruimte waar de kaas verder kan rijpen. Peppelman: “In 2009 hebben we al gekeken naar nieuwbouw. Toen kwamen we er financieel niet uit. Nu wel.”Er komen 1100 palen onder, het pakhuis wordt 12 meter hoog en het expeditiegedeelte 9 meter. Op het dak komt een koelmachine en vanaf daar lopen buizen door het pand met gaatjes erin, voor de juiste luchtvochtigheid. Dit was een bijzondere opdracht omdat dit een compleet gebouw is. Dat is leuk vanwege de logistiek.”